Partnership

Shopware.

Je kiest voor een webshop of portaal van Shopware. Gefeliciteerd! Jouw bedrijf staat nu tussen gevestigde namen, zoals L’Oreal, Aston Martin, Discovery Channel en voetbalclub Borussia Dortmund.

Scroll me

Op deze pagina vind je alle informatie over Shopware. We bieden je interessante nieuwtjes, whitepapers, content én geven je meer informatie over hoe OKE Online het Shopware ecosysteem inzet om meer rendement te genereren bij haar klanten.

Wat is Shopware?

Beginnen bij het begin: wat is Shopware? Shopware is een van oorsprong Duits bedrijf dat sinds 2000 meedoet in de race om het marktleiderschap in de e-commercesector. Daar hebben ze, hoofdzakelijk in Duitsland zelf, flinke slagen gemaakt. Niet internetgigant ‘Magento’ is de e-commerce marktleider van onze oosterburen, maar Shopware.

Shopware is in de essentie ‘development-driven’. Dat houdt in dat de bedrijfsstrategie draait om de continue (technische) innovatie van het platform. Dit platform bestaat uit een grote schil aan flexibele plug-ins en koppelingen. Een Shopware oplossing is zodoende zeer bestendig tegen veranderingen in de markt.

Waarom Shopware?

Als Shopware ergens in uitblinkt, dan is het de volledige klantbeleving die het biedt. Zowel voor de afnemers van het platform, als de voor de gebruikers die het platform als oplossing inzetten. Daarmee komen we direct tot de kern van wat Shopware afzet tegen andere spelers in de markt. De ontwikkelaars van Shopware zien omzet als het resultaat van een integrale klantbeleving. Waar andere platformen de focus leggen op sales en draaien om product- en betaalmodules, legt Shopware de focus op de ervaring die jouw klant heeft op de website. Uiteindelijk lijdt die ervaring tot een aankoop en dus tot een transactie, maar de beredenering achter Shopware is dat een klant alleen een aankoop doet wanneer de hele klantbeleving ‘klopt’.

OKE Online & Shopware.

De keuze voor Shopware is door OKE Online snel gemaakt. Als één van de eerste Nederlandse partners hebben we een exclusieve inkijk gekregen in o.a. de werkwijzen van onze Duitse collega’s, de nieuwste releases -zoals Shopware 6.0- én zijn we geaccrediteerd om een technische bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van het platform. Zo is OKE Online direct betrokken en verantwoordelijk voor de continue innovatie van Shopware.

Skippy Commerce.

Eigenlijk is de aankoop, en dus het contactmoment via het portaal of de shop, maar een heel klein onderdeel van de volledige klantervaring. De kracht van e-commerce bestaat niet alleen uit online handel. Het draait om de hele klantervaring, waarin het uw klant middels automatisering zo gemakkelijk en plezierig mogelijk wordt gemaakt.

OKE Online combineert daarom Shopware met een krachtige integratieoplossing: SKIPPY. SKIPPY is ontwikkeld door The Sycade Group en dient als knooppunt voor alle data binnen uw organisatie; van orderstromen tot automatische productielijnen. Uw volledige IT-organisatiewordt aangesloten op SKIPPY en staat zo in een feilloze verbinding met uw webshop of -portaal. De totaaloplossing van een online klantomgeving aande voorkant en een krachtige integratie aan de achterkant noemen wij SKIPPY COMMERCE.

Middels SKIPPY COMMERCE lopen al uw klantgerelateerde processen volledig geautomatiseerd; van aankoop tot productie en van facturatie tot logistiek. Alles gaat volledig geautomatiseerd en wordt op de gewenste manier afgewikkeld in uw eigen systemen. En een vlekkeloze procesorganisatie, geeft een vlekkeloze klantervaring!